OKUYUCU MEKTUBU
SAREM’DEN TARHAN’A MEKTUP VAR
(Enstitü Müdürü Şakir ÇINAR’ a mektubu için teşekkürler / Zeki TARHAN )
Enstitümüz adına umutla baktığımız durum şudur: Türkiye’nin yüzölçümü,nüfus ve nüfuz açısından küçük bir alanı olan Eğirdir’ de 2015 yılında attığımız tohum yeşerdi ve fidan oldu. Eğirdir’ de filizlenen bu fidanın gölgesi Elazığ’a kadar ulaştı. 2017 yılında ilkini Eğirdir’ de yaptığımız bu sempozyumun ikincisini Elazığ’da yaptık.. Gölgesi Elazığ’a ulaşan bu fidanın namı da dünyanın sekiz ülkesine ulaştı. Oradaki bilim insanları, ceplerinden binlerce lira harcayarak o atmosferi koklamak için Elazığ’a geldiler.
BİZLER MUTLAKA TOPRAK OLACAĞIZ AMA, SAHİP ÇIKILIRSA BU KURUM DÜNYADA SAYILI BİR ENSTİTÜ OLACAK VE BU YOLDA İLERLEMEKTEDİR.
***
Enstitü Müdürlüğümüz ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Limnoloji ve Tatlı su Balıkçılığı Sempozyumu (Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries LimnoFish’2019) geniş katılımlı bir etkinlikle Elazığ ilinde yapıldı.
Fırat Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılış programına; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan AYDIN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri YILMAZ, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesi Daire Başkanı Dr. Ali AYAR, Su ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanı Faruk COŞKUN, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Azerbeycan, Cezayir, Irak, İran, Mozambik, Nijerya, Romanya ve Ukrayna ülkeleri ile Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, uzmanlar, kamu kurumlarından davetliler, sektör temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.
***
Sempozyum başkanlığını; Eğirdir adına Enstitü Müdürü Şakir ÇINAR ve Elazığ adına Enstitü Müdürü Özkan ÖZBAY yaptılar.
Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum programı, Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesinden Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Ukrayna Vasily Karazin Kharkov Ulusal Üniversitesinden Serge Utevsky ve Fırat Üniversitesi Su Ürünleri fakültesinden Prof. Dr. Naim Sağlam'ın sunumları ile devam etti.
***
Sempozyumda; ekoloji, balıkçılık yönetimi, balık işleme teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği ve hastalığı, genetik ile biyoloji gibi konularda uluslararası paylaşımlar yapıldı..
Yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı iki ayrı salonda, iki gün bilimsel sunumlar ve son günde de teknik gezi olmak üzere, üç gün süren sempozyumda ülkesel ve küresel ölçekte limnoloji alanında bildiriler sunularak, bilimsel ortamda tartışmalar gerçekleştirildi.
---- 0 ----