Teknoloji Fakültesi'nden TOSB Bölge Müdürlüğüne ve TEKİŞ A.Ş.'ye Ziyaret
ISUBÜ yetkilileri, üniversitenin tanıtım faaliyetleri ile 3+1 ve 7+1 eğitimi için gerekli olan iş yeri eğitimleri kapsamında özel sektör ziyaretlerini sürdürüyor.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tanıtım faaliyetleri ve iş yeri eğitim ağının genişletilmesi kapsamında Teknoloji Fakültesi yetkilileri özel sektör temsilcilerini ziyaret ederek işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.
ISUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ve Fakülte-Sanayi Koordinatörü M. Nesim Dikmen tarafından tanıtım faaliyetleri ve işyeri eğitim ağının genişletmesi kapsamında Kocaeli’nde bulunan TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ve TEKİŞ Teknik Erozyon Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ziyaretlerde bulunuldu.
Ziyaret kapsamında ilk olarak TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Murat Demir ve Kurumsal İletişim Uzmanı Bike Ayça Ekim ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş tarafından yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) tanıtılarak, Teknoloji Fakültesi’nin 7 yıldır uygulamakta olduğu ve ISUBÜ’nün eğitim öğretiminde temel olan İşyeri Eğitimi Modeli hakkında bilgiler verildi. Yapılan görüşmelerde, 7 yıl içerisinde TOSB bünyesindeki firmalarda İşyeri Eğitimi yapan 21 öğrencinin bulunduğu ve bunların istihdam edildiğinden bahsedildi. TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Murat Demir, ISUBÜ ve Teknoloji Fakültesi’nin eğitim-öğretim modelini desteklediklerini ve bu kapsamda daha fazla destek vermek adına üyelerine gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını ifade etti.
TEKİŞ Teknik Erozyon Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye gerçekleştirilen ziyarette Prof. Dr. Reşat Selbaş, Üniversite eğitim modeline destek verdiklerinden dolayı TEKİŞ A.Ş. CEO’su Filiz Özoğul Şahinoğlu’na teşekkürlerini iletti. TEKİŞ A.Ş. CEO’su Filiz Özoğul Şahinoğlu, ortaöğretimden üniversite eğitimine kadar her aşamada öğrencilere destek verdiklerini ve bu desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, Teknoloji Fakültesi’nin İşyeri Eğitimi modelinin sektörün ve sanayinin istediği model olduğunun üzerinde durdu.
Ziyaretin sonunda TEKİŞ A.Ş. bünyesinde İşyeri Eğitimi dersini almış ve bu firmada istihdam edilen ISUBÜ Teknoloji Fakültesi Makine ve İmalat Mühendisliği bölümü öğrencisi Seydi Çankaya ile de görüşülerek öğrencinin iş yerinde denetlemesi Dekan Prof. Dr. Selbaş tarafından gerçekleştirildi. TEKİŞ A.Ş. CEO’su Filiz Özoğul Şahinoğlu, her yarıyıl ISUBÜ Teknoloji Fakültesi’nden, İşyeri Eğitimi ve Staj için öğrenci gönderilmesi talebinde bulundu.