Eğirdir MYO’dan Teknik Gezi
SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi Dersi kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulanması amacı ile Isparta’da faaliyet gösteren ÜNSÜT Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi’ne teknik gezi düzenlendi.
ÜNSÜT Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi’nde Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı öğrencilerine süt giriş ve prosese geçiş hatları, süt alım ve temizleme üniteleri, yoğurt, ayran, peynir, lor ve kaşar peyniri üretim hatları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ayrıca proses verimliliği açısından büyük önem taşıyan ve fabrikanın kendi imkanları ile oluşturduğu özel laboratuarında yapılan analizlerin ürün yelpazesi üzerindeki etkileri anlatıldı.