Haberin Tarihi:
12.7.2014 11:13:00
- Okunma Sayısı:1712
defa okundu.
ISPARTA TANITIM GÜNLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ…
KILIÇ: “ ZİYARETÇİLER, ISPARTA’NIN DEĞERLERİNİ,
BÜYÜK BİR BEĞENİ VE HAYRANLIKLA KEŞFETTİLER…”
12 – 15 Haziran 2014 tarihlerinde, Ankara AKM (=Atatürk Kültür Merkezi)’ de gerçekleştirilen “ISPARTA TANITIM GÜNLERİ”nin genel değerlendirmesini, Isparta Valiliği Standında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah KILIÇ ile yaptık.
KILIÇ; Isparta’ yı her yönüyle tanıtmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğin, Bakanlığın ve Başbakanlığın destek ve katkılarının yanı sıra, ilin tüm aktörlerinin marifetiyle gerçekleştirildiğini ve Ankara’daki hemşerilerimizi de memnun ettiğini dile getiriyor ve bu tanıtım etkinliğine beş bakanla birlikte Başbakan Yardımcısının katılımının bizleri güçlendirdiğine ve de heyecanlandırdığına vurgu yapıyordu…
Yemek kültürümüzün, Başkent Ankara’daki insanlarımıza unutulmaz damak tatlarını yaşattıklarını ve herkes tarafından büyük beğeni kazandığını anlatan KILIÇ, Isparta’nın tüm değerlerinin, ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ve hayranlıkla keşfedildiğini ifade ediyordu…
***
İşte KILIÇ’ın, değerlendirmesi… Tabii, virgülüne dokunmadan… Hadi başlayalım:
“…Isparta valiliği himayelerinde ve Isparta Derneği işbirliği ile Ankara’da, 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde, Türkiye’nin GÜL BAHÇESİ Isparta’yı her yönden tanıtmak amacıyla, Bakanlığımız ve Başbakanlığın destek ve katkılarıyla, ilin tüm aktörleri arasındaki yerel yönetimler, SDÜ, ITSO, STK’lar ve özel sektör marifetiyle gerçekleştirmiş olmak, Ankara’daki hemşerilerimizi memnun ettiği gibi, Ankara’da yaşayan insanları da memnun ettiğini gözlemledik… Ankara programına (5) bakan ve Başbakan Yardımcısının katılmaları, bizi güçlendirdi ve heyecanlandırdı…
İlimizin el sanatları, yemekleri, folkloru, oyun ve müzikleri, Gül-Elma gibi ürünleri, Isparta’nın ekmeği ve fırın kebabı, Uluborlu’nun kuyruğu sulu böreği, Senirkent’in samsa tatlısı, Sütçüler’ in kekik çayı, Eğirdir ve Gelendost’ un elması, Ş.Karaağaç’ın helvası, Gelendost’ un kaymaklı baklavası, Eğirdir’in sazan dolması ve buna benzer nice yemek kültürümüz, Başkent Ankara’ daki insanlarımıza, unutulmaz damak tatlarını yaşattılar… Ve herkes tarafından büyük beğeni kazandı…”
***
“…Isparta’nın tüm ilçelerinin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ve hayranlıkla keşfedildi… AKM’nin salonlarında, “GÜL”ün kokusunu ciğerlerine çekerken, Senir Kasabası standında bulunan Halı Tezgahlarında dokunan halıların “KİRKİT” sesleriyle tanıştılar…
DAVRAS Kayak Merkezinden Eğirdir Gölüne, Kızıldağ Milli Parkından Aksu Zindan Mağarasına varıncaya kadar, Isparta’ nın turizm değerleriyle tanışan Ankara’ lılar, önümüzdeki yaz tatili döneminde, Isparta’ya gelmek için sözler verdiler…”
***
“…Bu yıl ilkini düzenlediğimiz “TANITIM GÜNLERİ” nde; noksanlıklarımızı, talep edilen istekleri ve önerileri “not” lar almakla birlikte, tüm stant açan katılımcılardan yaptığımız anketler ile elde edilecek sonuçları, bir “RAPOR” hazırlayarak, gelecek yıl bu işi daha güçlü, daha geniş ve burada gerçekleştirilen TANITIM GÜNLERİ’nin konseptine uygun ürünlerini arz etmeye çalışacağız…
( 4 ) gün boyunca, Başkent Ankara’da GÜLÜN KOKUSU’nu yaymaya çalıştık… Başta sayın valimiz Vahdettin ÖZKAN olmak üzere, tüm ilçe Kaymakamlıkları ve Belediyeler, Üniversitemiz, Meslek Odaları ve STK’ lar bu işi sahiplendiler… Ve Ankara’da ISPARTA DERNEĞİ işbirliği ile bu işi gerçekleştirmiş olmanın tadını ve keyfini yaşadık…
Herkese sonsuz teşekkürler eder, gelecek yıl tekrar Ankara’ da bulunmak üzere siz değerli gazetecilere ve Ankara’daki tüm Isparta’lı bürokratlara ve Isparta’nın değerli STK’larına sonsuz teşekkür ederiz… Bizi burada yalnız bırakmadılar… ELBİRLİĞİ İLE GÜÇBİRLİĞİ SAĞLAYARAK, “BİZ DE VARIZ” diyoruz…”