16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

E.K.T. BEYİN -18-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,E.K.T. BEYİN -18-
Haberin Tarihi: 18.6.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:1310 defa okundu.

İŞ HAYATI

            İş hayatında; insan ilişkilerinin değişik türlerine rastlamaktayız. Bir İşletmenin hiyerarşik yapısında, insan ilişkileri daha da ön plana çıkmaktadır. Bir işin tamamlanması için bazen zamana karşı yarış olur. Bazen hiyerarşik yapıda üst kademelere çıkmak için mevki yarışı olur. Ego’lar devreye girer. İnsan insana ilişkilerle işi yürütmek zorundaysanız, işin bitirilmesi zaman alabilmektedir. Günümüzde iş gücüne dayanan işler, akıllı makineler ve bilgisayarlarla yapılır olmuştur. Maliyet, hız, nitelik, zamana karşı yarışta bilgisayarlar aranmaktadır.

            Son yıllarda mekanik cihazlarda da büyük bir değişim yaşanmıştır. Tıpta, endüstride ihtiyaç duyulan yumuşak dokulu robotlar da üretilir hale gelmiştir. Doğadan hareketle; kimyasal ve biyolojik olarak yapılan yumuşak dokulu teknolojik robotlar iş kabiliyetini artırmaktadır. Tıpta endoskopi yapabilecek robotlar bu sınıftadır. Yine tıpta kullanılan protez kol ve bacaklar, doğal görünüm ve kullanım olarak tercih edilecektir. Dokunma hissini vermesi, hassas nesneleri alabilme özellikleri nedeniyle aranır olacaktır. Bankaya gittiğinizde karşınızda gülen bir yüz görmek istemez misiniz? Bankamatiklerin insansı robotlar olmasını ne dersiniz? Yüz algısını hisseden insansı bankamatik robot, güler yüzlü bir hizmet sunabilir. Katlanabilir bir insansız hava aracı, cepte taşınabilir olabilir.  

            DUYGULAR

            Duygular, insanların dış dünyaya ya da çevreye verdikleri tepkilerdir. İstediğimiz bir şey gerçekleştiğinde sevinç duyarız. Olumsuzluklar karşısında üzüntü duyarız. Temel duyguları; öfke, sevinç, tiksinti, mutluluk olarak biliyoruz. Bir olay karşısında hissettiğimiz duygular, davranışlara yansımaktadır. Bunlara duygusal davranışlar diyoruz. Çoğunlukla bilinç dışıdır. Bu duyguların farkında olabiliriz ya da olmayabiliriz. İnsanların bilerek ve isteyerek yaptığı davranışlar da bilinçli davranışlardır.

            İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayan davranışlar; yeme, içme, cinsellik duygulara hitap ederler. ‘İnsanın kalbine giden yol midesinden geçer’ sözü buna karşılık gelmektedir. Yeme, içme aynı zamanda insana haz da vermektedir. Aynı zamanda insan haz duymak için yeme davranışında bulunur.

            İnsan yaşamak için mücadele eder. Yaşamı tehdit eden koşullar oluştuğunda öfke duyar. Öfke sonucu, insan ya savaşır ya da kaçar. Tehditle mücadele ve tehditten uzaklaşma, duygulara bağlı davranışlardır.

            Karşılıklı ilişkilerde davranışları anlama ihtiyacı, nasıl tepki vereceğimizi bilmek içindir. Bazen davranışlar karmaşıklaşır. Bilinçli ve duygusal davranışlar iç içe geçmiş olabilir. Eğer insanların davranışların kökenini bilirsek, doğru hareket ederiz.

devam edecek

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap