Haberin Tarihi:
16.6.2014 09:47:00
- Okunma Sayısı:3197
defa okundu.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), turizm sektörünün aktörlerinin destekleriyle turizmin yıla ve kıyının yanısıra iç bölgelere de yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi.
BAKA’dan Güney Kore’de tanıtım atağı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), turizm sektörünün aktörlerinin destekleriyle turizmin yıla ve kıyının yanısıra iç bölgelere de yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. BAKA, özellikle kültür, eko ile inanç turizm potansiyeli taşıyan ve genelde sonbahar- kış aylarında tatil yapmayı tercih eden Güney Kore’den yüksek tirajları bulunan gazete ile dergilerin seyahat editörleri, tanıtım ofisi temsilcisi, tur operatöründen oluşan 10 kişilik grubu, Batı Akdeniz’e getirdi.
BAKA uzmanlarının eşlik ettiği ve Güney Korelileri çok iyi tanıyan rehberin kendi dillerinde bilgilendirdiği konuk heyet, Antalya, Isparta ile Burdur’un başta kültür, kırsal ekoturizm ile inanç turizmi olmak üzere turizm değerlerini yerinde görüp yayınlarına taşıyacak.
Batı Akdeniz Bölgesi kıyılarında yoğunlaşmış turizm faaliyetlerinin yıla ve bölge içlerine doğru yayılması için turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla alternatif turizm çalışmalarını sürdüren BAKA, sektörün aktörleriyle birlikte yeni bir çalışma başlattı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan, Rusya, Lübnan’dan tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA’nın yönetim kurulu üyelerini bölgeye getirip turizm aktörleriyle buluşturan BAKA, sonbahar ve kış aylarında turizm hareketleri yoğun olan eko, kültür ve inanç turizmi odaklı Güney Kore’ye yönelik fam trip (tanıtım turu) programı hazırladı. Turizmi yıla yayabilmek amacıyla Güney Kore’den yüksek tirajlara sahip gazete ve dergilerin seyahat editörleri ile tanıtım ofisi temsilcisi ile tur operatöründen oluşan heyet, THY’nin misafirleri olarak Antalya’ya geldi.
Heyette, tirajı 2.5 milyon olan Chosun Ilbo gazetesinden Soo-woong Uh, 1.5 milyon tirajlı Maeil Business Newspaper’dan Joo-Young Jang, 1 milyon tirajlı Korea Economic Daily’den Young-Yeon Kang, 1 milyon tirajlı Hankyoreh Daily’den Byeong-Hak Lee, 800 bin tirajlı Munhwa Daily Newspaper’dan Kyung-Il Park, 50 bin tirajlı seyahat dergisi Weekly Hankook’dan Young-Jin SUH, 25 bin tirajlı seyahat dergisi Travel Mind’den Shin-Hea Kim ile Dong-Min Joo, Tokyo Büyükelçiliği Güney Kore Tanıtım PR Ajansı Başkanı Eun-Gyung Na ve seyahat acentesi Tour Med’den Soon-Kyu Rhee yer alıyor.
Yılda yaklaşık 12 milyon turisti ağırlayan Antalya’nın tatil kenti imajının ötesine geçmesi, Isparta ve Burdur’un da kültür, eko ve inanç turizmi değerlerinin Güney Kore medyasında yeralıp tanıtılmasını hedefleyen 5 günlük programın ilk günü konuk heyet, Antalya’da Manavgat, Serik ve Aksu ilçelerinin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü. Side ve Perge antik kentlerini, Manavgat Şelalesi, Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezen Güney Koreli editörler, program sponsoru Hana Tur’un rehberi Dursun Topal’ın kendi dillerinde verdiği bilgileri not aldı ve bol bol fotoğraf çekti.
Manavgat Şelalesi’nde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) ev sahipliğindeki yemeğe katılan Güney Kore heyeti, MATSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Güneş ve Hüseyin Akın’dan Manavgat ile çevresinin turizm hareketi ve değerleri hakkında bilgi alırken, yöresel mutfağın örneklerinin tadına da baktı. Manavgat Şelalesi’nde bol bol fotoğraf çeken Güney Koreliler, Side’de de Apollon Tapınağı ile antik kenti gezdi. Serik’teki Aspendos Antik Tiyatrosu ile Aksu’daki Perge Antik Kenti’ni de ziyaret eden konuk heyet, ilk günü fotoğraflar çekip notlar alarak tamamladı.
Güney Koreli medya heyeti, antik kentler, Kaleiçi, müze, ören yerleri gibi turizm değerlerini yerinde görecek. Program boyunca Antalya’da Kaleiçi, Tahtalı Dağı ve Olimpos, Phaselis ve Myra antik kentleri, Demre’de Aziz Nicholas Kilisesi ve Kekova’nın yanısıra konuk heyet, Burdur’da Sagalassos Isparta’da da Psidia antik kentlerini de gezecek. Yeni turizm değeri olan gül için Isparta’nın Güneykent Beldesi’nde sabah kahvaltı sonrası gül toplayacak, gülün kara kazanda kaynatılıp gül suyu ve gül yağı olmasını yerinde görüp belgeleyecek Güney Koreli seyahat editörleri, yemek yiyecekleri Eğirdir Gölü’nü de fotoğraflayacak.