BATAKLIKTAN FİDANLIĞA, FİDANLIKTAN ELMA ORMANINA - 8
o BU PANEL İLE; BU SEÇKİN KURUMU, KİMLERDEN
MİRAS ALDIĞIMIZI ÖĞRENMİŞ OLDUK…
o BU MİRASI; DAHA İLERİ, MODERN VE ÇAĞDAŞ
BİR ARAŞTIRMA KURUMU YAPACAĞIZ…
o TÜRKİYE MEYVECİLİĞİNE HİZMET ETMEK,
BİZİM BORCUMUZDUR!!!
Bahçe Kültürlerinin son (17) yılına tanıklık etmişti Hüseyin AKGÜL. Teknik donanımıyla tam bir teknokrat kimliği sergiliyor, çalışanlar arasında da sevilip sayılıyordu… 2000 yılından beri, Teknik Müdür Yardımcısı ve Teknik Koordinatör olarak, Araştırma Enstitüsünün tüm teknik sorumluluğunu üstlenen AKGÜL, Kurumun yayın faaliyetlerinde de üstün performans sergilemiş, eğitim çalışmalarında ve Fuar organizasyonlarında, başarısından ötürü, adından sıkça söz edilir olmuştu…
Kuruma en çok emeği geçenlerin başında gelen AKGÜL, Panelde bakın neler diyordu, hep birlikte dinliyoruz:
“1997 yılından beri mensubu olmaktan gurur duyduğum Kurumumun yarım asrı aşan geçmişini daha yakından öğrenme imkânı sunan “MARİM”in dünü, bugünü ve yarını” konulu panele ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz… Son 17 yılına fiilen şahit olduğum bu serüvenin, önceki yıllarını canlı şahitlerinden bizzat dinlemek, son derece keyifliydi. Bu vesile ile bu seçkin Kurumu kimlerden miras aldığımızı öğrenmiş olduk.
***
Bizlerde aldığımız bu mirası daha da ileri götürerek, zamanın gereklerine uygun modern ve çağdaş bir Araştırma Kurumu haline getirerek bizden sonraki araştırmacılara devretmenin çabası ve sorumluluğu içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu çerçevede bizden öncekilerin ışığıyla halen çalışan birbirinden değerli arkadaşlarımızın azim ve kararlılığını birleştirerek Türkiye meyveciliğine hizmet etmeyi bir borç biliyoruz.
***
Sözlerime son verirken, böyle bir toplantının yapılmasına vesile olan Sayın Zeki Tarhan başta olmak üzere, bizleri kırmayıp şereflendiren tüm eski idarecilerimize, sayın Eğirdir Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz beye ve Sayın Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl beye ve diğer tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”