16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

BAKA'DAN SARİM'E ZİYARET

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA'DAN SARİM'E ZİYARET
Haberin Tarihi: 29.4.2014 10:26:00 - Okunma Sayısı:1623 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, yerinde tespit ve çözüm önerileri ile inceleme çalışmaları kapsamında Sütçüler ile Aksu kaymakamlıkları ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü (SARİM) ziyaret etti.

BAKA’DAN SARİM’E ZİYARET

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, yerinde tespit ve çözüm önerileri ile inceleme çalışmaları kapsamında Sütçüler ile Aksu kaymakamlıkları ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü (SARİM) ziyaret etti.

             BAKA’nın desteğiyle önemli ihraç ürünü olan kerevitin Türkiye’deki ilk kuluçkahanesini Eğirdir’de kurmakta olan SARİM’deki araştırma, kontrol, test ve üretim çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Sekreter ENGİN, kısa bir süre önce göreve başlayan Sütçüler Kaymakamı İdris KOÇ ve Aksu Kaymakamı Lokman ÖNDER’i de ziyaret ederek başarılar diledi, ilçe ekonomileri ve BAKA ile birlikte yapılabilecekler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

            Görevleri arasında ‘Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak ve desteklemek’ bulunan BAKA, Isparta’nın ilçeleri Sütçüler ile Aksu’da kaymakamlar ve Eğirdir’de SARİM yönetimiyle biraraya geldi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, kısa bir süre önce görevlerine başlayan Sütçüler Kaymakamı İdris KOÇ ile Aksu Kaymakamı Lokman ÖNDER’i makamlarında ziyaret etti. İki ilçenin ekonomileri ile BAKA’nın olabilecek katkıları hakkında değerlendirmelerde bulunulan görüşmelerde kaymakamlara yeni görevlerinde başarılar dileyen Tuncay ENGİN, görev alanı Antalya, Isparta, Burdur olan BAKA’nın kamu kuruşları, yerel yönetimler ve STK'larla koordinasyonu sağlamaya, yatırımcı kurumlar arasında işbirliğini artırmaya odaklı çalışma yöntemi izlediğini belirtti.

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, Eğirdir’de Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü de (SARİM) ziyaret ederek İstasyon Müdürü Şakir ÇINAR ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. BAKA’nın 2012 Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ndan desteklediği ‘Kerevit Üretimi ve İşlenmesinde Yeni Teknolojiler Projesi’ ile Eğirdir’de Türkiye’nin ilk ve tek kerevit kuluçkahanesini kurmakta olan SARİM’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Şakir ÇINAR, projenin kerevit popülasyonlarında azalmanın önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

            Balık sağlığı araştırmaları yapan SARİM’in sorumluluk alanı içerisindeki iç sularda, su ürünleri stoklarını belirlemek ve sürdürülebilir kullanımı için yönetim planları oluşturmak bulunduğunu anlatan Şakir ÇINAR, merkezin iç su kaynaklarının izlenmesi, sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için biyo-ekolojik araştırmalar yapmak, veri toplamak, değerlendirmek ve önerilerde bulunmak, iç su ürünleri ile ilgili gelişmeleri izlemek, gözlem yapmak, rapor hazırlamak ve zarar vericilere muhtemel krizleri önleyici önlemleri öngören ayrıntılı raporlar hazırlamak görevleri de bulunduğunu anlattı.

            SARİM’de araştırma, üretim ve eğitim faaliyetlerinde görevli 22 mühendis, veteriner hekim, biyolog, laborant olmak üzere teknik ve sağlık personeli ile birlikte 43 kişinin çalıştığını anlatan İstasyon Müdürü ÇINAR, Eğirdir Gölü’nde kerevit üretimindeki daralmanın nedenlerini ortadan kaldırmak ve çözüm yollarını ortaya koymak amacıyla SARİM’in çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Şakir ÇINAR, “Ar-Ge merkezimiz ülkemizdeki ileri Ar-ge merkezlerinden birisi olacaktır. Bu merkez ile kerevitle ilgili yapılacak tüm araştırmaların merkezi Eğirdir olacaktır. SARİM adına çok önemli projemize verdiği destek için BAKA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

            Isparta’nın yıllardır kerevit ile anıldığını ancak göllerde görülen hastalığın kerevit miktarını büyük oranda azalttığını hatırlatan BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN de, proje kapsamında kapalı sistemle kurulacak kerevit kuluçkahanenin uzun vadede ekonomiye büyük katkısının olacağına inandığını belirterek, SARİM İstasyon Müdürü Şakir Çınar’a çalışmaları için başarılar diledi.

            BAKA’nın desteklediği projede, 1984’de 8 bin ton civarında olan önemli ihracat ürünü kerevit üretiminin 2000’li yıllarda 200 tona kadar düşüp bitme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yörenin önemli ekonomik kaynağı olduğu belirtilen projede ülkemiz ve özellikle Göller Bölgesi kerevit üretiminin eski yıllardaki seviyesine yükselmesi, ihracatına yönelik yeni işlenmiş ürünlerin geliştirilmesi için tam kontrollü bir kuluçkahane yapımı, işleme ünitesinin faaliyete geçirilmesi, su ürünleri avcı ve yetiştiricileri ile işleme tesisi çalışanlarına eğitim verilmesi hedefleniyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap