Eğirdir Su
Ürünleri Fakültesi Malezya Putra
Üniversitesi ile İşbirliği Görüşmesinde
Bulundu
Süleyman
Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah
Diler, Prof. Dr. Öznur Diler, Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç ve beraberindeki heyet
Malezya Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) ile çeşitli görüşmelerde
bulundu.
Görüşmelerde,
SDÜ ve Su Ürünleri Fakültesi hakkında bilgiler verildi ve Mevlana Değişim
Programı kapsamında ikili ilişkilerin artırılması yönünde fikir alışverişinde
bulunuldu.
Süleyman
Demirel Üniversitesi Öğretim üyeleri ve elemanları bu sene birincisi düzenlenen
“1st International Conference on Food Properties” konferansına 4 kişilik bir
ekip ile katıldılar.
Konferansta
Health and Wellness oturumunda Prof. Dr. Öznur Diler ‘’Detection of Growth
Performance and in vivo Antibacterial Effect of Oregano (Origanum onites L.)
Essential Oils in Rainbow Trout (Oncorhyncus mykiss)’’ başlıklı bildiriyi
sunarken fakülte öğretim elemanlarından Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç “Determination
of Protein Denaturation In Whole Sea Bream Under Refrigerated Conditions By
SDS-PAGE” başlıklı bildiriyi Quality Kinetics isimli oturumda sundu.
Eğirdir
Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler tarafından ise
Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) Ziraat Fakültesi Akuakültür
Bölümü ile Mevlana Değişim Programı kapsamında ikili ilişkilerin artırılması,
SDÜ ile Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin tanıtılması ve ülkemizde su ürünleri
sektörü hakkında bilgilendirme yapmak için akademik ziyaret gerçekleştirildi.
Fakülte
tanıtımlarının ardından öğretim üyeleri, Putra üniversitesi Ziraat Fakültesi
dekanı ve dekan yardımcıları ile birlikte yemeğe katıldılar ve su ürünleri
sektörü sorunları ve muhtemel ikili işbirlikleri hakkında bilgi alışverişi
yaptılar.
Yemeğin
ardından Putra ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri, Prof. Dr.
Abdullah Diler tarafından verilen ‘’Aquaculture Industry in Turkey’’ başlıklı
seminere katıldılar.