Isparta Tarımının Yol Haritası Belirlenecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Tarımının Yol Haritası Belirlenecek
Haberin Tarihi: 5.2.2014 09:19:00 - Okunma Sayısı:3569 defa okundu.

BAKA desteğiyle Senirkent Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilecek araştırmada; Isparta'nın tarımsal üretim ve ihracat potansiyelinin, yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme sürecinin üreticiden tüketiciye kadar aşamaları belirlenecek.

Isparta Tarımının Yol Haritası Belirlenecek

 

            BAKA desteğiyle Senirkent Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilecek araştırmada; Isparta’nın tarımsal üretim ve ihracat potansiyelinin, yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme sürecinin üreticiden tüketiciye kadar aşamaları belirlenecek.

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın’ın imzaladığı proje, elma, üzüm, kiraz, şeftali ve vişne üreten tarım işletmeleri, soğuk hava depoları, ihracatçı işletmelere yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme süreci konusunda yol haritasının oluşturulmasını sağlayacak.

            BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları için Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) programını sürdürüyor. ‘Bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırma, istatistiki veri, planlama, analiz ve raporlama çalışmaları’, ‘Tarım, denizcilik, mermercilik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tıbbi ve aromatik bitkiler, lojistik sektörlerine yönelik araştırma çalışmaları’ gibi faaliyet konularını içeren 2013 DFD Programı’ndan Senirkent Kaymakamlığı’nın “Isparta’da Yaş Meyve Ürünlerinin Endüstrileşme Sürecinin Araştırılması” projesi destek almaya hak kazandı.

            Isparta ilinin tarımsal üretim ve ihracat potansiyelinin, yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme sürecinin, üreticiden tüketiciye kadar aşamaların belirlenebilmesi amaçlayan proje, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın’ın imzalarıyla başladı.

            Kaymakam Sayın, elma, kiraz, üzüm, şeftali ve vişne yetiştiriciliği ve endüstrileşme süreci olan hasat, temizlik, tasnif, ambalaj, depolama ve nakliye süreçlerin belirlenip iyileştirilmesini amaçladığını söyledi. Kolay ve çabuk bozulan yaş meyvelerin başarılı bir şekilde pazara taşınmasında, taşıma zamanı hızı, taşıma şartları ve taşıma şekline dikkat edilerek en uygun taşıma şeklinin seçilmesi konularında saha araştırması yapılacağını belirten Senirkent Kaymakamı Sayın, proje sonucunda elde edilen bulguların, üretenler, soğuk hava depoları ve ihracatçı için yaş meyve ürünlerinin endüstrileşme süreci konusunda yol haritası oluşturacağını kaydetti.

            BAKA Genel Sekreteri Engin de, Senirkent Kaymakamlığı’nın projesinin Isparta tarımına, dolayısıyla bölge ve ülke ekonomisine nasıl daha fazla katkı sağlanabileceğinin araştırılması açısından önemli ve etkili olduğunu vurguladı.

            Antalya, Burdur ve Isparta’da valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ile kamu kurumları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Birlikler, İhracatçı Birlikleri BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destek programlarından yararlanabiliyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap