TÜGİK'İN Başkanlığı'na yeniden Erkan Güral seçildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜGİK'İN Başkanlığı'na yeniden Erkan Güral seçildi
Haberin Tarihi: 4.3.2014 10:12:00 - Okunma Sayısı:2118 defa okundu.

Eğirdir Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, Ali Öz, Abdullah Başyiğit ve Mustafa Selek Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)'nun Ankara'da gerçekleşen genel kurul toplantısında hazır bulundu.

TÜGİK’İN Başkanlığı’na yeniden Erkan Güral seçildi

 

            Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TUGİK)’nun olağan genel kurul toplantısı 1 Mart 2014 Cumartesi günü yapıldı.

            Eğirdir Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, Ali Öz, Abdullah Başyiğit ve Mustafa Selek Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)’nun Ankara’da gerçekleşen genel kurul toplantısında hazır bulundu.

            TÜGİK Genel Kurulunda seçimlerde mevcut başkan Erkan Güral tek listeyle yeniden başkan seçildi.  Genel Sekreterlik görevine ise ESGİAD Başkanı Serkan Zengin getirildi.

            TÜGİK’in genel kurul toplantısı TUGİK Başkanı Erkan Güral Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarkçıoğlu ve maliye bakanı Mehmet Şimşek in konuşmalarıyla başladı.

            TÜGİK Başkanı Erkan Güral “Türkiye'nin dış politikasındaki dinamizminin ve yeni vizyonunun kendilerine heyecan verdiğini söyledi. TÜGiK olarak Türk girişimcilere yeni pazarlar bulmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Güral, "Hedefimiz, zengin ve mutlu bir Türkiye, bunun için demokrasi şart" diye konuştu.

            TÜGİK'in çalışmaları hakkında da bilgi veren Güral, ekonomide kadın girişimci sayasını artırmak, evde oturan kızların istihdama katılmasını sağlamak amacıyla yeni bir proje başlattıklarını belirtti. Güral, "Mavi ve beyaz yakalıdan sonra iş literatürüne 'pembe yakalıyı' da ilave ediyoruz. Proje il ve ilçelerde başlayacak ve kadın girişimci sayısını artıracaktır" diye konuştu.

            Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son dönemde ortaya çıkan bir takım tartışmalar kimseyi kötümserliğe itmesin. Türkiye'nin temelleri sağlam, geleceği parlak" dedi.

            "Dünya 3 yeni değişimin başlangıcında"

            TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da  dünyanın 3 yeni değişimin başlangıcında olduğuna işaret etti. 2008 küresel kriziyle beraber dünyadaki likiditenin azaldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, petrol ve doğalgazın yerine yeni enerji kaynağının artık kaya gazı olacağını bildirdi.

            Kaya gazının maliyetinin doğalgazın 3'te 1'i düzeyinde olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, en büyük kaya gazı rezervine sahip olan ABD'nin yeniden dünyanın üretim merkezlerinden birisi olmaya yöneldiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, kaya gazının keşfi ve enerjinin ucuzlamasıyla maliyetlerin düşeceği belirtti. Türkiye'de de Güneydoğu ve Trakya bölgelerinde kaya gazı rezervleri bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin de dünyadaki yeni düzenin ve pazarın içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

            Hisarcıklıoğlu, 2 sene içerisinde dünyanın gelişmiş ülkelerinin tek bir pazar içerisinde buluşacağına dikkat çekerek, "Biz de muhakkak bu yapının içerisinde olmak zorundayız" dedi.

            ABD, Avrupa ve Asya Pasifik ülkeleri kendi aralarında görüşerek, dünya ekonomisinde yeni bir dönem başlattıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bütün gelişmiş ülkelerin yüzde 65'i tek bir pazar oluşturuyor. AB'nin önemi de bizim için burada ortaya çıkıyor. Mal, parası olana satılır. Bütün standartlarıyla beraber, yeni kurulan bu pazarın içerisinde olmak zorundayız" diye konuştu.

            Bakan Şimşek, Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin (TÜGİK) TOBB İkiz Kuleleri'nde gerçekleştirilen genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de kötümser olmak için hiç bir gerekçe olmadığını söyledi.

            Türkiye'nin bugünkü noktaya kişi başı ortalama 6,5 yıllık eğitim süresi ile geldiğini anlatan Şimşek, zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkardıklarını hatırlatarak, gelecekte yetişen nesillerin bugünkünün iki katı eğitim seviyesine sahip olacağını ifade etti. Şimşek, "Gelecek çok daha parlak olacak. Toplanan vergilerin yüzde 23'ünü eğitime ayırdık. Bu bile tek başına iyimser olmak için yeterli. Birkaç yıl içinde OECD ülkeleri ile eğitimde kalite farkını kapatmış olacağız" dedi.

Türkiye'nin katma değeri yüksek mal ve hizmet üretimini de yukarılara çekmesi gerektiğine işaret eden Şimşek, bunun için yetişmiş elemanın önemini vurguladı. Bakan Şimşek, Ar-GE ve markalaşma konusunda da ciddi adımlar atılması gerektiğini belirterek, hükümet  olarak bu konudaki vergi muafiyeti başta olmak üzere çeşitli destekleri sağladıkların anlattı. Devletin Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yüzde 0,5-0,6 civarında olduğunu ifade eden Şimşek, AB ortalamalarının da benzer düzeyde olduğunu, buna karşılık özel sektörden Ar-Ge'ye daha fazla önem vermelerini istediklerini söyledi. Bakan Şimşek, Ar-Ge konusunda çok önemli destekler verdiklerini, gerekirse bu destekleri artırabileceklerini kaydetti.

            Türkiye'de kurumların kalitesinin de arttığını belirten Şimşek, Türkiye'nin rekabet gücü açısından önceki yıllarda en düşük yüzde 30'luk dilimin içindeyken, geçen sene sonu itibarıyla rekabet gücü en yüksek yüzde 30'luk grubun içine girdiğini ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi.

            "Türk özel sektörünün borcu yüksek" eleştirilerine de değinen Şimşek, özel sektörün yüzde 66'sının yabancı para cinsinden borcu bulunmadığını, kalanların yüzde 80'inin de yaptıkları ihracat nedeniyle alacaklarının olduğunu belirtti. Şimşek, "Bu nedenle eleştirileri kayda değer bulmuyorum. Devletin bilançosu sağlam, özel sektörün dinamizmi yerinde, borcu sorun oluşturmaz" diye konuştu.

            Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu anımsatan Şimşek, aldıkları önlemler ve yaptıkları yatırımlar sayesinde gelecekte enerjide dışa bağımlılığın çok daha azalacağının kaydetti. Şimşek, "Güneş enerjisi de devreye girdiği zaman bu ülkeyi kimse tutamaz" dedi.

            Çalışma hayatına ilişkin mevzuat çalışmalarına da değinen Şimşek, iş mevzuatını esnek bir hale getirmek için çaba içerisinde olduklarını, bu konudaki reform çalışmalarının tamamlandığını, 2015 yılından sonra önemli adımlar atılabileceğini ifade etti.

            Bakan Şimşek, satın alma gücü  paritesine göre Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 18 bin dolar olduğunu, bunun yeterli olmadığını 50-60 bin dolara yükselmesi gerektiğini kaydetti. Şimşek, şöyle konuştu:

            "Ekmeği büyüttüğümüz kadar özgürlükleri de geliştirmeliyiz. Türkiye'nin en büyük sorunu Kürt sorunu. Bunu çözmek için önemli   bir arada ortaya konuldu. Türkiye bu sorunu çözerse önünde hiç bir engel kalmaz, ilham kaynağı olur. Son dönemde ortaya çıkan bir takım tartışmalar kimseyi kötümserliğe itmesin. Türkiye'nin temelleri sağlam, geleceği parlak."

            Konuşmaların ardınan Güral, Şimşek ve Hisarcıklıoğlu'na plaket verdi.

            TÜGİK Genel Kurulunda seçimlere mevcut başkan Erkan Güral'a başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap